Buitenhuis 1

Koeienruine biedt melkvee- én kwekerijsector een vruchtbare toekomst

18-4-2023 | 5

Urine in het beregeningswater

Koeienurine biedt melkvee- én kwekerijsector een vruchtbare toekomst!

Henri Buitenhuis, kweker uit Boskoop laat zijn heesters en coniferen in de stront zakken. Hij bemest zijn planten namelijk met urine. Het vloeibare goud van de koe.

Een nieuwe weg inslaan is wat Henri Buitenhuis graag doet, daarom sloeg hij dit jaar samen met Hanskamp uit Doetinchem de handen ineen om samen twee sectoren te verduurzamen.

Het vloeibare goud biedt de melkvee- én kwekerijsector een vruchtbare toekomst!
De urine die door Hanskamps CowToilet direct onder de staart van de koe opgevangen wordt, dient op de kwekerij van Henri als plantenvoeding. Door gebruik te maken van deze natuurlijke meststof kunnen zij op een duurzame manier planten kweken.

Hoe vang je koeienurine op?
Heel simpel eigenlijk. Het CowToilet wekt een plasreflex op bij de koe. De koe begint te plassen en het toilet vangt direct de urine op. Door de urine niet in aanraking te laten komen met de mest in de mestkelder, ontstaan er geen emissies maar worden de waardevolle nutriënten behouden.

Groene planten
De urine wordt direct in het waterbassin van de kwekerij gemengd met het beregeningswater voor de planten. Door het beregeningsysteem worden de planten met precisie voorzien van de juiste hoeveelheid water en meststof. De goudgele koeienurine is een groene vervanger van synthetische kunstmest. Henri Buitenhuis levert nu sterke en duurzaam gekweekte heesters en coniferen waar geen luchtje aan zit.

Koeienurine biedt melkvee- én kwekerijsector een vruchtbare toekomst!

Koos buitenhuis op kwekerij
Twee koeien wei mist
Robin Franken

Robin

Coördinator

Sjors Tankink

Sjors

Binnendienst

Marijn Roes

Marijn

Dealer support

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie