Voeren in de melkstal

Steeds meer veehouders ontdekken de voordelen van het voeren in de melkstal. Logisch, want koeien die tijdens het melken worden gevoerd, komen graag de melkstal in en laten de melk sneller schieten. Krachtvoer verstrekken tijdens het voorbehandelen en het melken zorgt voor een piekproductie van oxytocine. Hieronder ziet u oplossingen, die ervoor zorgen dat voeren in de melkstal een succes wordt.

Krachtvoerverstrekking in de melkstal

Koeien die tijdens het melken worden gevoerd, komen graag de melkstal in en laten de melk beter schieten. Met de PipeFeeder wordt krachtvoerverstrekking in de melkstal écht een succes. De PipeFeeder verstrekt gedurende de gehele melkbeurt nauwkeurig kleine porties. De koe blijft eten, er wordt volop oxytocine aangemaakt. Dit kunt u zien in onderstaande afbeelding. Ze blijven gedurende de melktijd gefocust op de voerbak. Uw winst dankzij melkstalvoedering: sneller melken met aanzienlijk minder krachtvoer.

Krachtvoer verstrekken tijdens het melken zorgt voor een piekproductie van oxytocine. Dit hormoon maakt dat uw koeien de melk beter laten schieten. U wint aan melktijd doordat de koeien de melkstal sneller verlaten en hiermee vergroot u de capaciteit van uw installatie. Nauwkeurig voeren in de melkstal past binnen het streven van steeds meer veehouders om kritisch te zijn op de voortdurend stijgende krachtvoerkosten.

Twee koeien wei mist
Hanskamp Portretfotografie0041

Marijn

Dealer support

Hanskamp Portretfotografie0188 2 min

Sjors

Binnendienst

Portret img

Robin

Coördinator

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie