Batch Milking

Met Batch Milking is de toekomst van melkveehouderij naar een nieuw niveau getild door een innovatieve benadering te introduceren: het melken van koeien in batches met behulp van melkrobots. Deze aanpak biedt tal van voordelen voor boeren en koeien, en we kunnen u alles vertellen over de voordelen die Batch Milking heeft in combinatie met doorloop krachtvoerstations. Nóg efficiënter en minder arbeidsintensief te werk gaan. Hieronder lees je er alles over. 

batch robot melken

Efficiëntie door routine melkingen

Een van de grootste voordelen van batch melken is dat het arbeidsintensieve melkproces geclusterd wordt tot slechts twee tot drie momenten per dag. Dit creëert een efficiënte routine waarbinnen alle melkactiviteiten plaatsvinden. Buiten deze specifieke momenten hoeft u zich geen zorgen te maken; er is geen continue monitoring nodig. Minder werknemers zijn vereist, wat resulteert in lagere arbeidskosten voor uw bedrijf.

Batch milking in combination with concentrates feeding with feedstations

Schermafbeelding 2023 09 13 102755
Melkveehouder junior en senior samen op de voergang bekijken dashboard

Geen gedoe met individuele koeien ophalen

In tegenstelling tot vrijwillig robotmelken, hoeft u geen individuele koeien meer te halen om door de robot te laten gaan. Het aantal melkingen per dag wordt eenvoudigweg beheerd, waardoor u de controle hebt over uw melkproces. Houd er rekening mee dat dit systeem het melken van hoogproductieve koeien niet beperkt. U profiteert van slechts één centraal melkpunt en één separatieruimte voor uw hele bedrijf.

Robot melken

Optimaal gebruik van de melkrobots

Om de melkrobots optimaal te benutten, hebben we geïnvesteerd in doorloop krachtvoerstations, die we ook wel "Walk-Through" krachtvoerstations noemen. Deze stations voorzien uw koeien van de extra voedingsstoffen die ze nodig hebben om topprestaties te leveren. Het grootste voordeel is dat de koeien niet langer volledig in de melkrobot hoeven te worden gevoerd. Hierdoor kan de melkrobot zich volledig richten op het nauwkeurige melkproces van de koe, wat resulteert in een efficiëntere en geoptimaliseerde melkproductie.

Koeien in de wei

Minder arbeid, meer weiden

Batch melken betekent minder arbeid op uw bedrijf, waardoor u kostbare tijd vrijmaakt voor andere belangrijke taken. Maar dat is niet alles; het biedt uw koeien ook de vrijheid om te grazen in de weiden en te genieten van een gezonder en gelukkiger leven.

Bij Batch Melken hebben we het beste van technologie en zorg voor de dieren samengebracht om uw melkveebedrijf te verbeteren. Als u op zoek bent naar een efficiënte, geautomatiseerde melkoplossing die zowel uw bedrijf als uw koeien ten goede komt, dan is Batch Melken de juiste keuze voor u.

Twee koeien wei mist
Sjors Tankink

Sjors

Binnendienst

Milu Jansen 2

Milü

Allround medewerker binnendienst

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie