Over Hanskamp

Hanskamp is een technisch innovatiebedrijf gevestigd in het Achterhoekse Doetinchem. Wij ontwikkelen en verkopen praktische oplossingen voor melkveehouders over vrijwel de gehele wereld.

Teamfoto Lowress

Hanskamp is een innovatief bedrijf uit de Achterhoek!

Daarbij ligt de focus op een hogere diergezondheid, een beter dierenwelzijn en meer arbeidsgemak voor de veehouder. Bij Hanskamp werken we vol overtuiging aan technologische innovaties die voor iedereen in de melkveesector eenvoudig toepasbaar zijn en bijdragen aan een prettig stalklimaat met gezonde koeien die vrij zijn van stress.

Hanskamp historie

Oprichting Hanskamp2001
1/6  Waar het allemaal begon...

Hanskamp werd in 2001 opgericht door Henk Hanskamp. Als boerenzoon en zzp'er in de melktechniek wist hij precies hoe het er in de veehouderij aan toe ging en waar in deze sector behoefte aan was. Zo begon hij in een schuurtje achter zijn huis zelf praktische innovaties op het terrein van de voerverstrekking te ontwikkelen.

Propydos 3 Westfalia
2/6  Ontwikkel een vloeistofdosator

Henk zag dat er binnen de melkveesector behoefte was aan een pomp die op een precieze manier vloeistof kon toedienen aan koeien. Hij begon met de ontwikkeling van de zo gehete PropyDos (later MultiDos) en voor hij het wist werd deze oplossing internationaal een succes.

HAT voerstation
3/6  Melkproductie

Zoveel mogelijk melk produceren was de tendens; we ontwierpen onze eerste voerstation om krachtvoer toe te dienen.

Feed Station walk through
4/6  Dierwelzijn werd steeds belangrijker

We ontwierpen een sluithek voor het krachtvoerstation, zodat de koeien veilig en in alle rust hun portie krachtvoer kunnen opnemen. Ook een doorloopvoerstation waar koeverkeer geoptimaliseerd wordt behoord tot een van deze diervriendelijke oplossingen.

Cow Toilet with urinating cow
5/6  Een koe die plast op een toilet?

Daar was een van de opmerkelijkste innovaties van Hanskamp, namelijk het CowToilet. Nationaal en internationaal werd het nieuws gehaald met deze innovatie.

Bedding Cleaner cow
6/6  Koe-welzijn ten top in de stal van de toekomst

De tot nu toe laatste innovatie die nog in volle ontwikkeling is bij Hanskamp. Het is een grote vrijloopstal met een ligbedding van organisch of anorganisch materiaal waar de koeienvlaaien uitgezeefd worden met de BeddingCleaner.

Hoe is het om te werken bij Hanskamp?

Hanskamp Sfeer LR 84
Twee koeien wei mist
Robin Franken

Robin

Coördinator

Sjors Tankink

Sjors

Binnendienst

Marijn Roes

Marijn

Dealer support

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie