Onze innovatieve oplossingen

Onze oplossingen zorgen voor een optimaal werkend melkveebedrijf. Wij staan iedere dag op om de melkveehouderijsector elke dag weer een stukje verder te helpen. Dit doen we door onze oplossingen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoefte van de melkveehouder en door als het ware in de huid van de koe te kruipen om een zo hoog mogelijk dierwelzijn te creëren. 

Melkstalvoeren

Voeren in de melkstal

Steeds meer veehouders ontdekken de voordelen van het voeren in de melkstal. Logisch, want koeien die tijdens het melken worden gevoerd, komen graag de melkstal in en laten de melk sneller schieten. Krachtvoer verstrekken tijdens het voorbehandelen en het melken zorgt voor een piekproductie van oxytocine. Hieronder vindt u informatie over welke voordelen melkstal voeren met zich meebrengt en ziet u oplossingen, die ervoor zorgen dat voeren in de melkstal een succes wordt.

Feed Station walk through

Voeren in het krachtvoerstation

Door te voeren naar behoefte, verbetert de pensgezondheid en gaat de melkproductie omhoog. Een voerstation van Hanskamp zorgt ervoor dat iedere koe de juiste portie krachtvoer krijgt die ze nodig heeft. Koeien die tijdens het melken niet voldoende krachtvoer opnemen en ook vaarzen en/of droogstaande koeien halen hun krachtvoer uit het krachtvoerstation. De krachtvoerstations van Hanskamp zijn naar eigen wens op te bouwen. Bekijk hieronder de mogelijkheden en toepassingen voor een bestaand of een nieuw krachtvoerstation.

Black V in Robot Lely

Voeren in de melkrobot

Melkveehouders willen graag de melkrobot zo optimaal mogelijk inzetten. De capaciteit van de melkrobot de voersamenstelling en de voeropname moeten juist zijn. Vloeistof, poeders, mineralen en andere voersoorten kunnen met de oplossingen van Hanskamp gevoerd worden in de melkrobot. Hieronder ziet u een scala aan producten die de melking in uw melkrobot succesvol maken. 

Draaistal koeien 1

Voeren in de melkcarrousel

Voeding is de sleutel om melkproductie te optimaliseren. Elke koe krijgt een bepaalde hoeveelheid voer wanneer zij haar plaats in de carrousel inloopt. Door te voeren in de melkcarrousel komen de koeien graag naar de carrousel toe en laten ze hun melk sneller schieten. Speciaal voor de carrousel zijn er snelle versies gemaakt van de vloeistof en krachtvoer dosators. Bekijk het aanbod van oplossingen om vloeistoffen of krachtvoer in uw melkcarrousel toe te passen.

Spider in Barn

Voermanagement

Voeren is een van de belangrijkse zaken op het melkveebedrijf. Het is belangrijk voor het vee, evenals voor de wereld om ons heen om voer zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten. De voermanagementsystemen van Hanskamp bieden de mogelijkheid om zeer nauwkeurig te voeren en inzicht te geven in: voeropname, voervoorraad in de silo's, attentiedieren en nog vele extra's meer. Bekijk hieronder de mogelijkheden die het Spider voersysteem te bieden heeft.

Koe liggen stal

VrijLevenStal

De VrijLevenStal is een stalconcept in de veehouderijsector. In deze stal krijgen koeien zoveel mogelijk vrijheid en ruimte, zodat zij hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen en een goed welzijn hebben. In de VrijLevenStal ontbreken ligboxen en hebben ze de mogelijkheid om vrij rond te lopen en te liggen in een grote ruimte. Hierdoor kunnen zij naar behoefte liggen, bewegen en socialiseren met andere koeien.

Cow Toilet urination side view

CowToilet

Het CowToilet wekt op natuurlijke wijze een plasreflex op bij koeien, waardoor ze beginnen te plassen. Het toilet vangt onmiddellijk de urine op onder de staart van de koe. Door te voorkomen dat de urine in contact komt met de mest in de mestkelder, worden emissies vermeden en behouden we de waardevolle nutriënten in zowel de mest als de urine. 

Twee koeien wei mist
Sjors Tankink

Sjors

Binnendienst

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie