Oxytocine

16-1-2023

Het hormoon Oxytocine zorgt ervoor dat de melkproductie op gang komt. Dit hormoon is onmisbaar tijdens het melken. De aanmaak van Oxytocine wordt gestimuleerd door het voorbehandelen, maar vooral door het verstrekken van krachtvoer tijdens het melken. Wanneer een koe zelf geen Oxytocine kan aanmaken, kan dit ingespoten worden.

Zwitserse melktechniekdealer Martin Reichmuth onderschrijft dit verhaal. “Een veehouder moest iedere dag 35 van zijn 50 melkkoeien behandelen met Oxytocine, anders kon hij ze niet melken. Hij wilde graag van het spuiten van Oxytocine af. Het is arbeidsintensief, kost geld en het is niet goed voor het welzijn en de vruchtbaarheid van de koeien.”

“Sinds deze veehouder zijn 2x3 tandem melkstal heeft voorzien van PipeFeeders hoeft hij slechts nog maar 5 koeien te spuiten met Oxytocine” vertelt Reichmuth. De koeien krijgen krachtvoer gedurende de hele melkbeurt, waardoor het Oxytocinegehalte hoog blijft en de uiers goed en snel leeggemolken worden. Ook komen de koeien, nu ze brok krijgen in de melkstal, veel vlotter binnen. “In dit geval resulteert dat in een besparing van maar liefst 15 minuten per melkbeurt!”

Meer weten over de PipeFeeder, kijk dan hier.  

Twee koeien wei mist
Robin Franken

Robin

Coördinator

Sjors Tankink

Sjors

Binnendienst

Marijn Roes

Marijn

Dealer support

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie