Urinebank logo 1

Urinebank.nl presenteert zich op plantarium en horticontact

Neem een kijkje op URINEBANK.NL

8-2-2023 | 3 min

Als een vreemde eend in de bijt introduceert Hanskamp in de kwekerijsector een marktplaats voor koeienurine, genaamd: Urinebank.nl.

Urinebank.nl is de plek waar vraag en aanbod van koeienurine samenkomt. Koeienurine is rijk aan stikstof en kali en is een uitstekende kunstmestvervanger voor planten.

Maar hoe wordt koeienurine gewonnen? De koeienurine wordt door het innovatieve CowToilet van Hanskamp direct onder de staart van de koe opgevangen. Doordat de urine op deze manier niet in aanraking komt met de mest op de vloer van de stal blijft de urine zuiver. Daardoor ontstaat er ook geen ammoniakemissie. Deze ontstaat namelijk wanneer urine en mest met elkaar in aanraking komen. Zo blijft de stikstof in de urine behouden.

Dubbele winst doordat de meeste melkveehouders een stikstofoverschot hebben is het aantrekkelijker om urine af te voeren, in plaats van drijfmest. Zodat de melkveehouder fosfaat en organische stof in de kringloop kan behouden en dus gericht stikstof kan afvoeren.

We spreken hier van dubbele winst; zowel voor de melkveesector als de kwekerijsector. De melkveehouder zet de koeienurine af richting een kwekerij, deze kan verduurzamen door meer natuurlijke meststoffen in te gaan zetten en minder (vervuilende) synthetische mest te gebruiken. De vergroening van twee sectoren.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Urinebank.nl?

Bezoek ons dan op de volgende beurzen: - Plantarium - 7 en 8 februari in Hazerswoude-Dorp - standnummer 556; - Horticontact - 14, 15 en 16 februari in de evenementenhal in Gorinchem - standnummer: D131.

Lees meer op www.urinebank.nl, bekijk deze video waarin Henk Hanskamp het hele principe nog eens haarfijn uitlegt:

Urinebank logo 1
Twee koeien wei mist
Robin Franken

Robin

Coördinator

Sjors Tankink

Sjors

Binnendienst

Marijn Roes

Marijn

Dealer support

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie