Hanskampspider

"Het gebruikersprogramma van de Spider, ik begreep direct hoe het werkt!" -  Ronny van Sante

3-1-2023

Er draaien al ruim 50 Spiders door heel Europa. Spider is de voercomputer om automatisch en individueel krachtvoer te verstrekken in het krachtvoerstation of de melkstal. Melkveehouder Ronny van Santen runt samen met zijn vrouw Dita een bedrijf met 150 melkkoeien en 150 stuks jongvee in het dorpje Osenhost D (nabij Bremen in Duitsland). Sinds begin dit jaar worden zijn koeien na volle tevredenheid gevoerd in Hanskamp voerstations aangestuurd door de Spider voercomputer.

“Waarom ik voor de Spider heb gekozen? Het scheelde me veel kosten dat ik mijn huidige halsbanden met transponders kon behouden. Verder is het systeem erg gebruiksvriendelijk, ik begreep direct hoe het werkt. Ik gebruik nu meerdere voergroepen. Zo kan ik met weinig werk alle koeien in een bepaalde fase de juiste hoeveelheid voer geven en voercurves op- of afbouwen. Het voer wordt mooi verdeeld over de dag en ik heb op dit moment maar 3 attentiekoeien op de restvoerlijst!”

Op het bedrijf staan 4 FeedStation Walk-In's met L'port sluithekken en MultiDos vloeistofdosators. De L’port zorgt ervoor dat koeien niet meer uit het voerstation verstoten kunnen worden en ieder koe de juiste hoeveelheid krachtvoer krijgt. Van Santen “Die sluithekken daar ben ik ook zo blij mee, dat maakt het complete Hanskamp voersysteem af.”

Voor meer informatie over de Spider, klik hier.

L'port, Sluithek, Schließbugel
Twee koeien wei mist
Robin Franken

Robin

Coördinator

Sjors Tankink

Sjors

Binnendienst

Marijn Roes

Marijn

Dealer support

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie