Cow Toilet urination side view

Koeienurine als alternatief voor kunstmest!

21-3-2024 | 4 min

Koeienurine als alternatief voor kunstmest!

We hebben mooi nieuws te delen over koeienurine. Vandaag heeft demissionair minister Adema aangekondigd dat de regelgeving met betrekking tot dierlijke mest wordt versoepeld. Dit betekent dat urine binnenkort hoogstwaarschijnlijk kan worden gebruikt als een alternatief voor kunstmest. Deze ontwikkeling is buitengewoon gunstig voor het CowToilet, omdat het CowToilet urine en mest van elkaar kan scheiden voordat deze vermengd worden in de mestput.

De gescheiden koeienurine, opgevangen door het Hanskamp CowToilet, voldoet aan de Renure-criteria. We zijn in afwachting van verdere specificaties over deze regelgeving, maar we zijn positief over deze stap in de richting van een duurzamere sector.

Dit nieuws benadrukt de waarde van technologische innovaties binnen de agrarische sector. Ons CowToilet stelt boeren in staat om op een efficiënte en duurzame manier met mest om te gaan, wat niet alleen de impact op het milieu vermindert, maar ook bijdraagt aan kostenbesparingen op mestafzetkosten

We kijken uit naar verdere updates over de toepassing van Renure en zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling de weg vrijmaakt voor nog meer duurzame oplossingen binnen de agrarische sector.

Zelf urine en mest van elkaar scheiden op uw bedrijf? Wij hebben daar twee oplossingen voor namelijk het CowToilet en de VrijLevenStal

Een goedkope kunstmeststroom dankzij het CowToilet

CowToilets with cows in it
Twee koeien wei mist
Jochem Tolkamp

Jochem

Business development

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie