Cow Toilet urinatie zij aanzicht

Koeienurine als alternatief voor kunstmest!

21-3-2024 | 4 min

Koeienurine als alternatief voor kunstmest!

We hebben mooi nieuws te delen over koeienurine. Vandaag heeft demissionair minister Adema aangekondigd dat de regelgeving met betrekking tot gerecyclede mest wordt versoepeld. Dit betekent dat bewerkte dierlijke mest binnenkort hoogstwaarschijnlijk kan worden gebruikt als een alternatief voor kunstmest. Deze ontwikkeling is buitengewoon gunstig voor het CowToilet, omdat het CowToilet urine en mest van elkaar kan scheiden voordat deze vermengd worden in de mestput.

De gescheiden koeienurine, opgevangen door het Hanskamp CowToilet, voldoet aan de Renure-criteria. We zijn in afwachting van verdere specificaties over deze regelgeving, maar we zijn positief over deze stap in de richting van een duurzamere sector.

Dit nieuws benadrukt de waarde van technologische innovaties binnen de agrarische sector. Ons CowToilet stelt boeren in staat om op een efficiënte en duurzame manier met mest om te gaan, wat niet alleen de impact op het milieu vermindert, maar ook bijdraagt aan kostenbesparingen op mestafzetkosten

We kijken uit naar verdere updates over de toepassing van Renure en zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling de weg vrijmaakt voor nog meer duurzame oplossingen binnen de agrarische sector.

Een goedkope kunstmeststroom dankzij het CowToilet

IMG 0029 min
Twee koeien wei mist
Hanskamp Portretfotografie0064 2

Jochem

Geschäfts entwicklung

Suchen Sie nach der richtigen Lösung für Ihre Tierhaltung?

Wir tragen zu einer zukunftssicheren und wirtschaftlichen Tierhaltung bei.. Kommen Sie gerne vorbei und erleben Sie das Happy Hanskamp Erlebnis.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Melden Sie sich für den Newsletter an! Sie erhalten einmal im Monat wichtige Informationen.
koe-animatie