Feed Station walk through

17-1-2023

FeedStation Walk-Through

Bij het Walk-Through voerstation loopt de koe er aan de achterzijde in en aan de voorzijde er weer uit. De koe kan er doorheen lopen in plaats van een tegennatuurlijke achterwaartse beweging te maken. Daarnaast kan zij zich verdedigen met haar kop. Klauwen en beenwerk worden minder belast. Bijkomend voordeel is dat vooral ranglagere koeien zich veiliger voelen.

Is de koe klaar met vreten dan gaan beide hekken omhoog. Het achterste hek gaat langzamer omhoog, hierdoor kan de koe het voerstation veilig verlaten.
Het FeedStation Walk-Through is zo ontwikkeld dat de koe recht het voerstation kan verlaten. Ook zijn er geen scharnieren of andere obstakels aan de binnenkant van het voerstation. Zo is de koe optimaal beschermd. Koecomfort ten top!

Het open karakter van het FeedStation walk-through maakt dat de koe contact houdt met de koppel. Hierdoor is aanleren niet nodig. De koeien zien van elkaar de werking van het FeedStation Walk-Through.

Het FeedStation walk-through is zo ontwikkeld dat de koe recht het voerstation kan verlaten

L'port sluithek & PipeFeeder voerdosator
Dankzij de twee L'port sluithekken die gemonteerd worden op het FeedStation, wordt het FeedStation veilig afgesloten. Zodra een koe het FeedStation inloopt sluiten beide hekken. De snelheid van sluiten is in te stellen. Wanneer een koe de FeedStation Walk-Through via de voorkant verlaat, kan een andere koe er via de achterkant inlopen. Hiermee creëer je optimaal koeverkeer. Door het ergonomische model van het FeedStation heeft de koe alle ruimte om veilig te eten. Het is mogelijk om twee voersoorten te verstrekken middels de PipeFeeder krachtvoerdosators. Door het slimme anti-mors systeem, vallen er na de krachtvoergift, geen brokken meer in de voerbak. Hierdoor wordt het stoten tegen de voerautomaat voorkomen.

Twee koeien wei mist
Robin Franken

Robin

Coördinator

Sjors Tankink

Sjors

Binnendienst

Marijn Roes

Marijn

Dealer support

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie