Zilveren hoef uitreiking Agribex

CowToilet wint zilveren hoef op Agribex 2023

Dit baanbrekende systeem heeft de aandacht getrokken van de jury vanwege zijn effectiviteit en de praktische toepasbaarheid.

8-12-2023

Op 6 december hebben wij met trots de zilveren Hoef in ontvangst mogen nemen tijdens de prijsuitreiking op de Agribex in Brussel. Wij kijken ernaar uit om bij te dragen aan een schonere en duurzamere toekomst voor de melkveehouderij.

Een van de opvallende kenmerken van het CowToilet is dat het systeem al op de markt is, wat aantoont dat de innovatie direct beschikbaar is voor boeren die streven naar emissiereductie. Bovendien kan het systeem worden ingezet in bestaande melkveestallen, waardoor het een kostenefficiënte oplossing is voor de hele sector.

Het CowToilet kan maar liefst 50% van de urine die melkkoeien produceren, opvangen. Deze urine kan vervolgens dienen als een waardevolle vervanging voor minerale meststoffen of zelfs worden verkocht aan verschillende gebruikers. Zoals bijvoorbeeld kwekerijen, die nu al gebruik maken van deze natuurlijke meststof. De toepassingsmogelijkheden zijn veelbelovend, zowel in termen van duurzaamheid als economisch voordeel.


Twee koeien wei mist
Jochem Tolkamp

Jochem

Business development

Opzoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Wij dragen bij aan een toekomstbestendig en rendabele veehouderij. Kom gerust eens langs dan kunt u de Happy Hanskamp experience ervaren.

Broekstraat 17

7009 ZB Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ontvang 1 keer per maand belangrijke updates.
koe-animatie