Cow Toilet Zilveren hoef

CowToilet van Hanskamp wint een zilveren hoef op de Agribex in Brussel.

Doetinchem, 15 november - Het Nederlandse bedrijf Hanskamp heeft de felbegeerde Zilveren Hoef gewonnen voor het revolutionaire CowToilet, een innovatief systeem dat een significante reductie van ammoniakemissie in melkveestallen mogelijk maakt. Dit baanbrekende systeem heeft de aandacht getrokken van de jury vanwege zijn effectiviteit en de praktische toepasbaarheid.

6-11-2023

Het CowToilet is een eenvoudig maar doeltreffend systeem dat is ontworpen om de urine van melkkoeien separaat op te vangen terwijl de koeien de krachtvoerbox bezoeken. Met behulp van geautomatiseerde stimulatie van een natuurlijk zenuwreflex wordt het urineren op gang gebracht, waardoor de urine, die rijk is aan stikstof en kalium, separaat wordt verzameld. Dit innovatieve proces resulteert in een reductie van de ammoniakuitstoot in melkveestallen.

Het CowToilet kan maar liefst 50% van de urine die melkkoeien produceren, opvangen. Deze urine kan vervolgens dienen als een waardevolle vervanging voor minerale meststoffen of zelfs worden verkocht aan verschillende gebruikers. Zoals bijvoorbeeld kwekerijen, die nu al gebruik maken van deze natuurlijke meststof. De toepassingsmogelijkheden zijn veelbelovend, zowel in termen van duurzaamheid als economisch voordeel.

Een van de opvallende kenmerken van het CowToilet is dat het systeem al op de markt is, wat aantoont dat de innovatie direct beschikbaar is voor boeren die streven naar emissiereductie. Bovendien kan het systeem worden ingezet om bestaande melkveestallen, waardoor het een kostenefficiënte oplossing is voor de hele sector.

Hanskamp heeft met trots de zilveren Hoef in ontvangst genomen en kijkt ernaar uit om bij te dragen aan een schonere en duurzamere toekomst voor de melkveehouderij.

Over Hanskamp:
Hanskamp is een innovatief Nederlands bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de agrarische sector. Met een sterke focus op efficiëntie, dierenwelzijn en milieuverbetering heeft Hanskamp zich gevestigd als een toonaangevende speler in de sector.

Voor meer informatie en persaanvragen kunt u contact opnemen met Hanskamp, info@hanskamp.nl tel; 0314-393797 

Melden Sie sich für den Newsletter an! Sie erhalten einmal im Monat wichtige Informationen.
koe-animatie