Onderzoekspilot: urine in de kunstmestruimte
Wilt u ook uw waardevolle stikstof behouden en heeft u door derogatieverlies hoge mestafzetkosten? Maak dan gebruik van urine in uw kunstmestruimte.
Met het CowToilet kunt u urine gescheiden opvangen en deze waardevolle meststof zelf inzetten als kunstmestvervanger. Door deel te nemen aan de onderzoekspilot ‘𝘙𝘦𝘪𝘯𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘊𝘪𝘳𝘤𝘶𝘭𝘢𝘳 𝘋𝘢𝘪𝘳𝘺 𝘍𝘢𝘳𝘮𝘪𝘯𝘨’, een 4-jarig onderzoek naar het gebruik van urine op grasland, kunt u gedurende deze periode profiteren van deze ontheffing.
Mestafvoer een probleem? Wij bieden een oplossing.
Wilt u weten hoe u kunt besparen op mestafvoer- en kunstmestkosten én uw stikstofruimte optimaal benutten? Kom dan op vrijdag 1 november naar onze informatiebijeenkomst over het CowToilet. We lichten toe hoe koeienurine kan worden ingezet als waardevolle meststof en in uw kunstmestruimte geplaatst mag worden zodat u meer mineralen op uw eigen bedrijf kunt gebruiken. Dit betekent minder mestafvoer, minder kunstmestaanvoer en een duurzamer bedrijf, zowel nu als in de toekomst.
We beginnen deze middag bij Hanskamp met een toelichting over de onderzoekspilot ‘Reinventing Circular Dairy Farming’, een 4-jarig onderzoek naar het gebruik van urine op grasland. Ook bezoeken we deze middag een melkveebedrijf waar het CowToilet in gebruik is. Deze melkveehouder vertelt u uit eerste hand hoe het werkt en wat het hem oplevert in de dagelijkse praktijk.
Onderzoekspilot ‘Reinventing Circular Dairy Farming’
Op 15 juli is de pilot genaamd ‘Reinventing Circular Dairy Farming’ van start gegaan, waarin Hanskamp samen met het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, Wageningen Livestock Research, Slootsmid, Nederlands Centrum Mestverwaarding en Lely samen onderzoekt hoe urine kan worden ingezet als kunstmestvervanger. Het doel van deze pilot is om de circulariteit op melkveebedrijven te vergroten door urine en mest optimaal te benutten. Hanskamp draagt hieraan bij met het CowToilet en de VrijLevenStal, systemen die melkveehouders helpen om mineralenstromen beter te beheren.
Tijdens de pilot worden gegevens verzameld op deelnemende melkveebedrijven. Deze data helpt ons te begrijpen hoe het gebruik van urine de inzet van kunstmest kan verminderen en zo bijdraagt aan een duurzamer melkveebedrijf.
Direct aanmelden
Bent u geïnteresseerd in het CowToilet en benieuwd wat deze oplossing voor u kan betekenen? Meld u dan aan voor de informatiemiddag via dit formulier of neem contact met ons op.